Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA UNOCT – GLOBALNOG PROGRAMA ZA BORBU PROTIV FINANCIRANJA TERORIZMA

11.08.2021. 15:09

Središnje teme odnosile su se na aktivnosti i rad Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u borbi protiv terorizma i aktivnosti globalnog programa UN-a za borbu protiv financiranja terorizma.

 

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA UNOCT – GLOBALNOG PROGRAMA ZA BORBU PROTIV FINANCIRANJA TERORIZMA

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, zajedno sa rukovoditeljem Odsjeka za terorizam, Ćazimom Hasanspahićem i suradnicima, sastala se sa dužnosnicima Ureda Ujedinjenih naroda za borbu protiv terorizma i globalnog programa za borbu protiv financiranja terorizma, Daniel Stonecipher i Kamalan Anwar.

Glavna tužiteljica predstavila je rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH u oblasti borbe protiv terorizma. Posebno je istakla značajne rezultate u podizanju optužnica iz ove oblasti, kao i rad i aktivnosti u okviru Udarne grupe za borbu protiv terorizma, a sa ciljem jačanja vladavine prava i sigurnosti građana u Bosni i Hercegovini.

Tužitelji Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH aktivno sudjeluju u međunarodnim operacijama i imaju dobru suradnju sa partnerskim zemljama u borbi protiv opasnosti od terorizma, koji predstavlja opasnost na globalnom planu.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima suradnje globalnog programa za borbu protiv financiranja terorizma sa institucijama BiH, odnosno Tužiteljstvom BiH, u smislu jačanja kapaciteta u ovoj oblasti. Sudionici sastanka su se složili da je globalna suradnja neophodna za borbu protiv terorizma i financiranja terorizma, te da su spremi na suradnju u budućnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba