Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА ВЕЛИКА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНЕ ГРУПЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

25.07.2021. 17:23

На терену, на подручју Велике Кладуше, реализована је запљена велике количине опојне дроге марихуана, као и откривање специјално направљених капацитета за узгој опојне дроге, која је кријумчарена на илегалном нарко-тржишту у Босни и Херцеговини, као и у земљама ЕУ.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА ВЕЛИКА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНЕ ГРУПЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

Поступајући под надзором Тужилаштва БиХ, више десетина полицијских службеника Граничне полиције (Централни истражни уред Одсјек за прикривене операције), уз подршку Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA и асистенцију МУП-а УСК, на подручју Велике Кладуше реализовали су акцију откривања и запљене велике количине опојне дроге марихуана, као и илегалних засада ове опојне дроге у специјално направљеним скривеним капацитетима за узгој и припрему опојне дроге.

Током акције лишене су слободе четири лица, осумњичена за кривична дјела организираног криминала и неовлаштеног промета опојним дрогама. У реализацији ове обимне акције остварена је сарадња са партнерским институцијама Р Хрватске. Након лишења слободе, осумњичени ће у законском року бити доведени и предати поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњичене и донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама у БиХ, региону и Европској унији, предузима активности у више предмета у борби против неовлаштеног промета опојнх дрога у великим количинама.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba