Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRANA VELIKA AKCIJA U BORBI PROTIV ORGANIZIRANE SKUPINE ZA KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE

25.07.2021. 17:23

Na terenu, na području Velike Kladuše, realizirana je zapljena velike količine opojne droge marihuana, kao i otkrivanje specijalno napravljenih kapaciteta za uzgoj opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini, kao i u zemljama EU.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRANA VELIKA AKCIJA U BORBI PROTIV ORGANIZIRANE SKUPINE ZA KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE

Postupajući pod nadzorom Tužiteljstva BiH, više desetina policijskih djelatnika Granične policije (Središnji istražni ured Odsjek za prikrivene operacije), uz potporu Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše realizirali su akciju otkrivanja i zapljene velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih zasada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu opojne droge.

Tijekom akcije lišene su slobode četiri osobe, osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama. U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama R Hrvatske. Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i Europskoj uniji, poduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnh droga u velikim količinama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba