Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNIKOM ODBORA NADZORNIKA U SAN FRANCISKU, SAD

08.07.2021. 13:05

Na sastanku je razgovarano o procesu jačanja vladavine prava i izgradnji i razvoju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u proteklom razdoblju.

 

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNIKOM ODBORA NADZORNIKA U SAN FRANCISKU, SAD

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, zajedno sa svojim zamjenicama Ozrenkom Nešković i Dianom Kajmaković, rukovoditeljicom odsjeka u Posebnom odjelu za ratne zločine Sanjom Jukić i suradnicima, sastala se sa g. Mattom Haneyom, članom Odbora nadzornika za okrug San Franciska u SAD-u.

G. Haney, koji je ostvario pravosudnu karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama, nekadašnji je međunarodni  uposlenik Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji je radio u Posebnom odjelu za ratne zločine, u razdoblju na samom početku uspostave i jačanja kapaciteta Tužiteljstva BiH, kada su bili angažirani međunarodni stručnjaci.

Glavna tužiteljica Tadić upoznala je g. Haneya sa razvojem institucije i sadašnjim ustrojem i kapacitetima Tužiteljstva BiH, ljudskim resursima i uposlenicima uključujući i najnovije izmjene Pravilnika, proces uspostave Odsjeka za borbu protiv trgovinu ljudima i ilegalnih migrancija, ujedinjenje Odjela II i III, kao i plan aktivnosti razvoja i rada institucije u narednom razdoblju.

G. Haney se posebno interesirao za rad Posebnog odjela za ratne zločine, gdje je nekada radio, te je istakao je da je obradovan posjetom instituciji koju je posjetio nakon 16 godina, te također istakao da je razvoj institucije doista primjetan u odnosu na 2005. godinu, kada je bio angažiran u Tužiteljstvu BiH.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine održava dobre odnose i kontakte sa nekadašnjim međunarodnim tužiteljima i uposlenicima koji su dali svoj doprinos u radu i razvoju ove institucije.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba