Вијести

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ СА ГРАНИЧНОМ ПОЛИЦИЈОМ БИХ ПРИЛИКОМ ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ

24.06.2021. 09:34

Ради се о осумњиченим лицима за која су прикупљени докази да су вршили кријумчарење веће количине стоке, са подручја Р Србије у Босну и Херцеговину.

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ СА ГРАНИЧНОМ ПОЛИЦИЈОМ БИХ ПРИЛИКОМ ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, у контакту и координацији са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, координисао је активности на откривању и лишењу слободе два осумњичена лица која се терете за кривично дјело – кријумчарење и организовање групе људи или удружења за кријумчарење.

Наведена лица позната су полицијским органима БиХ, а осумњичена су да су на ширем подручју Зворника вршила кријумчарење веће количине стоке, употребом пловила и чамаца, која је кријумчарена са подручја Србије у Босну и Херцеговину, без законом предвиђених увозних процедура и ветеринарских контрола.

По налогу дежурног тужиоца, полицијски службеници Граничне полиције сачиниће детаљан извјештај о почињеном кривичном дјелу који ће доставити Тужилаштву БиХ на даље процесуирање.

Тужилаштво БиХ и Гранична полиција БиХ проводе већи број активности које се односе на кривична дјела почињена у граничном подручју државне границе Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba