Вијести

ВСТС И ТУЖИЛАШТВО БиХ - ПРОЦЕСУИРАЊЕ ПРЕДМЕТА КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА КОРУПЦИЈЕ, ОРГАНИЗОВААНОГ КРИМИНАЛА И РАТНИХ ЗЛОЧИНА БИЛИ СУ У ФОКУСУ РАДА ЗАЈЕДНИЧКОГ САСТАНКА

04.06.2021. 15:52

Унапређење међуинституционалне сарадње с циљем ефикаснијег и квалитетнијег процесуирања предмета корупције, организованог криминала и ратних злочина у Тужилаштву БиХ - била је тема састанка представника Тужилаштва БиХ и Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, који је 2. јуна 2021. године одржан у Неуму.

 

ВСТС И ТУЖИЛАШТВО БиХ - ПРОЦЕСУИРАЊЕ ПРЕДМЕТА КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА КОРУПЦИЈЕ, ОРГАНИЗОВААНОГ КРИМИНАЛА И РАТНИХ ЗЛОЧИНА БИЛИ СУ У ФОКУСУ РАДА ЗАЈЕДНИЧКОГ САСТАНКА

Састанку, на којем су разматрани налази Трећег годишњег извјештаја о одговору правосуђа на корупцију „Синдром некажњивости“, Извјештаја стручњака о питањима владавине права у БиХ те Другог извјештаја суткиње Joanne Korner „Унапређење процесуирања предмета ратних злочина на државном нивоу у Босни и Херцеговини“, присуствовали су главна тужитељка Тужилаштва БиХ и шефови одјела Тужилаштва БиХ, предсједник и чланови ВСТС-а БиХ, директор Секретаријата ВСТС-а БиХ и представници релевантних одјела Секретаријата, те званичници Делегације Европске уније у БиХ.

Разматран је и предложени акциони план за реализацију приједлога мјера препоручених у Трећем годишњем извјештају Мисије ОЕБС-а о одговору правосуђа на корупцију.

Ријеч је о једном од неколико планираних састанака које ће Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине одржати са представницима правосудних институција, како би се на стратешком нивоу говорило о изазовима са којима се бх. правосуђе суочава.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba