Vijesti

VSTV I TUŽITELJSTVO BiH - PROCESUIRANJE PREDMETA KAZNENIH DJELA KORUPCIJE, ORGANIZIRANOG KRIMINALA I RATNIH ZLOČINA BILI SU U FOKUSU RADA ZAJEDNIČKOG SASTANKA

04.06.2021. 15:52

Unaprjeđenje međuinstitucionalne suradnje s ciljem učinkovitijeg i kvalitetnijeg procesuiranja predmeta korupcije, organiziranog kriminala i ratnih zločina u Tužiteljstvu BiH - bila je tema sastanka predstavnika Tužiteljstva BiH i Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine, koji je 2. lipnja 2021. godine održan u Neumu.

VSTV I TUŽITELJSTVO BiH - PROCESUIRANJE PREDMETA KAZNENIH DJELA KORUPCIJE, ORGANIZIRANOG KRIMINALA I RATNIH ZLOČINA BILI SU U FOKUSU RADA ZAJEDNIČKOG SASTANKA

Sastanku, na kojem su razmatrani nalazi Trećeg godišnjeg izvješća o odgovoru pravosuđa na korupciju „Sindrom nekažnjivosti“, Izvješća stručnjaka o pitanjima vladavine prava u BiH te Drugog izvješća sutkinje Joanne Korner „Unapređenje procesuiranja predmeta ratnih zločina na državnom nivou u Bosni i Hercegovini“, nazočili su glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH i šefovi odjela Tužiteljstva BiH, predsjednik i članovi VSTV-a BiH, ravnatelj Tajništva VSTV-a BiH i predstavnici relevantnih odjela Tajništva, te dužnosnici Izaslanstva Europske unije u BiH.

Razmatran je i predloženi akcioni plan za realizaciju prijedloga mjera preporučenih u Trećem godišnjem izvješću Misije OESS-a o odgovoru pravosuđa na korupciju.

Riječ je o jednom od nekoliko planiranih sastanaka koje će Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine održati sa predstavnicima pravosudnih institucija, kako bi se na strateškoj razini govorilo o izazovima sa kojima se bh. pravosuđe suočava.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba