Vijesti

ODRŽAN ONLINE SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE

01.06.2021. 14:24

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim aktivnostima članova udarne grupe u oblasti trgovine ljudima i ilegalnih imigracija.

 

ODRŽAN ONLINE SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE

Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije održan je putem video-konferencije, a na sastanku su sudjelovali predstavnici pravosudnih, policijskih, sigurnosnih i agencija za provedbu zakona sa razina države Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i predstavnici međunarodnih institucija koje su uključene u borbu protiv trgovine ljudima.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, predsjedavala je sastankom Udarne grupe te upoznala nazočne o aktivnostima na uspostavi odvojenog odsjeka u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju,  u kojem će tužitelji raditi na predmetima trgovine ljudima i ilegalnih migracija, što će značajno pomoći u učinkovitijem radu na predmetima u ovoj oblasti.

Razgovarano je o aktivnostima nadležnih institucija i agencija u Bosni i Hercegovini u narednom razdoblju, suradnji sa međunarodnim organizacijama i institucijama u ovoj oblasti, kao i radu i aktivnostima koje će pomoći poboljšanju statusa Bosne i Hercegovine u ovoj oblasti, u analizama koje provode međunarodna tijela i institucije.  

Sastanci Udarne grupe, uprkos otežanim uvjetima zbog pandemije Covid 19, kontinuirano su održavani u proteklom razdoblju, tako da je ovo peti sastanak u ovoj godini, što ukazuje na posvećenost i važnost rada ovog tijela u borbi protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba