Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЦИГАРЕТА У ВРИЈЕДНОСТИ ОД 1,15 МИЛИОНА КМ

14.05.2021. 08:45

Оптужени Калач Мевљудин (1977) из Црне Горе, терети се да је у теретном моторном возилу из Црне Горе у БиХ прокријумчарио велику количину цигарета намијењених илегалном дуванском тржишту.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЦИГАРЕТА У ВРИЈЕДНОСТИ ОД 1,15 МИЛИОНА КМ

Тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине подигао је оптужницу против:

-       Калач Мевљудина, рођеног 1977. године у Рожајама, држављанин Црне Горе, налази се у притвору.

Оптужени се терети да је, 20.02.2021. године, управљајући теретним моторним возилом, из Црне Горе у Босну и Херцеговину прокријумчарио велику количину цигарета која није заведена у царинској документацији, превозећи их скривене у камиону који је превозио секундарне папирне сировине из правца Црне Горе ка крајњем одредишту у Р Хрватској.

Након уласка у БиХ, овлаштена службена лица Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, камион су под пратњом спровела на царински терминал у Сарајеву, гдје је употребом специјалистичке опреме за скенирање и прегледе терета, откривена количина од 292.499 кутија цигарета процијењене тржишне вриједности од 1.149.872,07 КМ.

Цигарете су заплијењене и одузете, а оптужени је лишен слободе и од тада се налази у притвору.

Ова запљена једна је од највећих запљена кријумчарених цигарета у Босни и Херцеговини.

Оптужени се терети да је, избјегавајући мјере царинске контроле, преко царинске линије пренио робу веће вриједности, те тиме починио кривично дјело-кријумчарење из члана 214. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba