Вијести

НА ЕКСХУМАЦИЈИ НА ЛОКАЛИТЕТУ ПОПОВО ОСОЈЕ, КОД ЗАВИДОВИЋА, ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ЈЕДНОГ ЛИЦА

12.05.2021. 13:21

Истражилац Тужилаштва БиХ на мјесту ексхумације, по налогу тужиоца, координисао је рад овлаштених службених лица која су учествовала у процесу ексхумације.

НА ЕКСХУМАЦИЈИ НА ЛОКАЛИТЕТУ ПОПОВО ОСОЈЕ, КОД ЗАВИДОВИЋА, ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ЈЕДНОГ ЛИЦА

На локалитету Попово Осоје, у близини Возуће и Завидовића, реализован је процес ексхумације и потраге за посмртним остацима лица несталих у протеклом рату.

На мјесту ексхумације пронађени су фрагменти посмртних остатака једног лица, који су изузети и биће прослијеђени на даљу судско-медицинску обраду и утврђивање идентитета лица путем ДНК анализе.

Ексхумацијом је руководио истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а на мјесту ексхумације били су присутни љекар патолог судске медицине, службеници Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA, Института за нестала лица (ИНЛ БиХ), ICMP БиХ, као и припадници полиције МУП-а ЗДК који су обезбјеђивавали локацију.

Процес ексхумације реализован је на удаљеном и неприступачном терену.

Представници Тужилаштва БиХ, заједно са службеницима партнерских институција и агенција, учествују у процесима ексхумација и тражења несталих у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba