Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BOSNE I HERCEGOVINE REALIZIRAJU SE AKTIVNOSTI U OKVIRU OPERATIVNE AKCIJE “ŠIŠA” ZBOG KORUPTIVNIH KAZNENIH DJELA

11.05.2021. 11:41

Meta akcije kodnog naziva “Šiša”, među kojima su i osumnjičeni carinski djelatnici UNO BiH, su osobe osumnjičene da su duže vremensko razdoblje uvozile trošarinsku robu, a u dokumentaciji prikazivali da se radi o robi koja je oslobođena plaćanja trošarine.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BOSNE I HERCEGOVINE REALIZIRAJU SE AKTIVNOSTI U OKVIRU OPERATIVNE AKCIJE “ŠIŠA” ZBOG KORUPTIVNIH KAZNENIH DJELA

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju policijski djelatnici Granične policije BiH, u suradnji sa djelatnicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), na terenu vrše pretrese na većem broju lokacija na području Bosne i Hercegovine.

Akcijom je obuhvaćeno 10 osoba, među kojima se nalazi i više djelatnika Uprave za neizravno oporezivanje BiH.  

Osobe koje su predmet istrage osumnjičene su za kaznena djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. KZ-a BiH, a u svezi sa kaznenim djelima zlouporeba položaja ili ovlasti iz članka 220. i kaznenim djelom carinska prijevara iz članka 216. KZ-a BiH.

Nakon okončanja pretresa, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljnjim aktivnostima prema osumnjičenim osobama.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, radi na predmetima u borbi protiv koruptivnih kaznenih djela, naročito u oblasti gdje su za koruptivne radnje osumnjičene ovlaštene službene osobe u institucijama BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba