Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ ЕКСХУМАЦИЈА У МЈЕСТУ МАЛЕШИЋИ, ОПШТИНА ИЛИЈАШ

10.05.2021. 13:17

Истражилац Посебног одјела за ратне злочине, налази се на терену гдје по налогу тужиоца координише рад свих лица која учествују у процесу ексхумације.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ ЕКСХУМАЦИЈА У МЈЕСТУ МАЛЕШИЋИ, ОПШТИНА ИЛИЈАШ

Према прелиминарним информацијама, до којих су дошли представници Тужилаштва БиХ и Државне агенције за истраге и заштиту - SIPA, на наведеној локацији требали би се налазити посмртни остаци троје чланова породице бошњачке националности, са подручја Илијаша, који су на наведеној локацији, убијени и укопани 1992. године.

На мјесту ескхумације, уз истражиоца Посебног одјела за ратне злочине, присутни су и полицијски службеници SIPA-е, љекар патолог судске медицине, представници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, ICMP-а у БиХ, као и потребни радници и механизација, те полицијски службеници који врше обезбјеђење локације.

С обзиром да се ради о ексхумацији гдје се врше потребни машински радови на уклањању земље, на мјесту догађаја су присутни представници предузећа надлежног за ауто-цесте, као и стручно лице геодетско-грађевинске струке.

Према плану потребних радова, данас започети процес ексхумације наставиће се у наредним данима.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, предузима активности у процесима ексхумација и трагања за посмртним остацима несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba