Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА ОБИМНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИХ ДРОГА

10.05.2021. 12:08

Ради се о операцији која је реализована дужи временски период, прикупљањем доказа о лицима која су вршила кријумчарење већих количина тешких опојних дрога, на подручју БиХ.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА ОБИМНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИХ ДРОГА

Дјелујући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници SIPA-e су на подручју Сарајева реализовали претресе и лишења слободе осумњичених лица на укупно 9 локација.

Ради се о акцији која је повезана са прошлоседмичним лишењем слободе једног осумњиченог на подручју Сарајева, када је заплијењена већа количина амфетаминског уља, које се користи у производњи опојних дрога, као и једном од највећих запљена опојне дроге кокаин, у количини од око 8,2 килограма, врхунске чистоће, који је откривен и заплијењен у возилу код наплатних кућица, на ауто-путу Сарајево-Зеница, прије неколико мјесеци.

Вриједност заплијењене опојне дроге кокаин, на илегалном нарко-тржишту у БиХ, износи више стотина хиљада КМ.

Тужилаштво БиХ је, са партнерским институцијама и агенцијама у БиХ и иностранству, прикупљало доказе о припадницима организоване криминалне групе, који су дужи временски период, вршили набавку опојних дрога, углавном са подручја Холандије, те вршили транспорт, сакривање, кријумчарење, производњу и пласман тешких опојних дрога на илегалном нарко тржишту у БиХ.

Након лишења слободе и извршених претреса, осумњичени ће бити привођени на испитивање поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања донијети одлуку о даљим активностима према осумњиченима.

Тужилаштво БиХ се захваљује свим домаћим и међународним институцијама и агенцијама које су помогле у успјешној реализацији ове обимне акције у борби против кријумчарења тешких опојних дрога.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba