Вијести

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ ИСПИТАЋЕ ДРЖАВЉАНИНА ПАКИСТАНА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВЕЋЕГ БРОЈА МИГРАНАТА НА ПОДРУЧЈУ ТЕОЧАКА

06.05.2021. 10:06

У оквиру активности Граничне полиције БиХ и SIPA-е, а у координацији са дежурним тужиоцем Тужилаштва БиХ, на подручју Теочака, откривена је већа група од 18 кријумчарених миграната афро-азијског поријекла.

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ ИСПИТАЋЕ ДРЖАВЉАНИНА ПАКИСТАНА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВЕЋЕГ БРОЈА МИГРАНАТА НА ПОДРУЧЈУ ТЕОЧАКА

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ дао је инструкције полицијским службеницима да изврше претресе и прикупљање доказа у документовању овог кривичног дјела, а осумњичени држављанин Пакистана биће предат дежурном тужиоцу који ће испитати осумњиченог те одлучити о даљим активностима.

Истрагом у предмету обухваћен је и један држављанин БиХ, који је пронађен са групом миграната.

Пронађени илегални мигранти, према прикупљеним доказима, као и њиховим изјавама, долазе са подручја Пакистана, те ће бити предати у даљу надлежност Службе за послове са странцима Босне и Херцеговине.

Након испитивања осумњиченог за кривично дјело кријумчарење лица, дежурни тужилац донијеће одлуку о даљим активностима у предмету.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, готово свакодневно реализује активности које се односе на процесуирање кривичних дјела кријумчарења миграната, у градовима и подручјима широм Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba