Vijesti

DEŽURNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH ISPITAT ĆE DRŽAVLJANINA PAKISTANA OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE VEĆEG BROJA MIGRANATA NA PODRUČJU TEOČAKA

06.05.2021. 10:06

U okviru aktivnosti Granične policije BiH i SIPA-e, a u koordinaciji sa dežurnim tužiteljem Tužiteljstva BiH, na području Teočaka, otkrivena je veća skupina od 18 krijumčarenih migranata afro-azijskog podrijetla.

DEŽURNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH ISPITAT ĆE DRŽAVLJANINA PAKISTANA OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE VEĆEG BROJA MIGRANATA NA PODRUČJU TEOČAKA

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH dao je instrukcije policijskim djelatnicima da izvrše pretrese i prikupljanje dokaza u dokumentiranju ovog kaznenog djela, a osumnjičeni državljanin Pakistana bit će predat dežurnom tužitelju koji će ispitati osumnjičenog te odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen sa skupinom migranata.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u daljnju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog za kazneno djelo krijumčarenje osoba, dežurni tužitelj donijet će odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja migranata, u gradovima i područjima diljem Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba