Вијести

НАКОН ВИШЕМЈЕСЕЧНОГ БЈЕКСТВА, ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ФАЛСИКОВАЊЕ ДОКУМЕНАТА И PCR ТЕСТОВА, СА ПОДРУЧЈА БАЊЕ ЛУКЕ

04.05.2021. 16:14

Осумњичени је био у бјекству након акције МУП-а РС у којој су у Бањој Луци, код двојице осумњичених, пронађене фалсификоване новчанице, документи разних намјена, као и фалсификовани PCR тестови којима се угрожава здравствена безбједност грађана.

НАКОН ВИШЕМЈЕСЕЧНОГ БЈЕКСТВА, ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ФАЛСИКОВАЊЕ ДОКУМЕНАТА И PCR ТЕСТОВА, СА ПОДРУЧЈА БАЊЕ ЛУКЕ

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за:

- Павловић Михајла, рођеног 2001. године у Бањој Луци, држављанина БиХ.

Осумњичени је лишен слободе од стране полицијских службеника МУП-а РС, јединица за интервенције Бање Луке, након што је дужи временски период био у бјекству на територији Р Србије.

Наведени осумњичени обухваћен је истрагом Тужилаштва БиХ и МУП-а РС која се односи на двојицу осумњичених са подручја Бање Луке, који се терете да су у стану на подручју Бање Луке набавили техничку опрему те вршили фалсификовање новчаница валуте КМ, документације за кредите, докумената различите намјене, као и PCR тестова за Covid 19 потребних за боравак, путовања и кретање, чиме се проузроковала велика опасност за здравље и безбједност грађана.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела: кривотворење новца из члана 205. КЗ-а БиХ и фалсификовање исправе из члана 347. КЗ-а РС.

Притвор за осумњиченог предложен је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка а) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства и опасности да би боравком на слободи могао починити ново кривично дјело или довршити започето.

Након упућеног приједлога, Суд БиХ одредио је притвор осумњиченом.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba