Вијести

У ОКВИРУ СТРАТЕГИЈЕ ЗА ПОСТУПАЊЕ СА ЛИЦИМА КОЈА ДОЛАЗЕ У КОНТАКТ СА ТУЖИЛАШТВИМА КОЈУ РЕАЛИЗУЈЕ ВСТС БиХ, КРЕИРАН ЈЕ ИНТЕРАКТИВНИ МОДУЛ - ДА ПРАВДА БУДЕ ВИДЉИВА

26.04.2021. 12:13

На линку у наставку вијести може се погледати едукативни видео за новинаре и лица која медијски прате рад правосудних институција.

У ОКВИРУ СТРАТЕГИЈЕ ЗА ПОСТУПАЊЕ СА ЛИЦИМА КОЈА ДОЛАЗЕ У КОНТАКТ СА ТУЖИЛАШТВИМА КОЈУ РЕАЛИЗУЈЕ ВСТС БиХ, КРЕИРАН ЈЕ ИНТЕРАКТИВНИ МОДУЛ - ДА ПРАВДА БУДЕ ВИДЉИВА

Едукативни интерактивни модул за новинаре и новинарке заснива се на приручнику “Да правда буде видљива” који је настао у склопу пројекта “Стратегија поступања с особама које долазе у контакт с тужилаштвима - Подршка тужилаштвима у имплементацији медијске компоненте”. Пројекат је имплементирала Фондација Медиацентар у склопу пројекта “Подршка правосуђу у БиХ - Јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа” ВСТС-а БиХ и финансијску подршку влада Швајцарске и Норвешке.

Приручник и интерактивни едукативни модул имају за циљ едуковати новинаре и новинарке извјештавању о судским процесима и раду тужилаштава у БиХ и на тај начин олакшати праћење рада правосудних институција.

Курс чине четири модула који покривају садржаје попут информације о надлежностима, најважније појмове потребне за исправно разумијевање тужилачких радњи, подсјетник на чланове 10 и 11 Кодекса за штампу,  етичке норме извјештавања о малољетнима и рањивим категоријама, приказ релевантног законског оквира и друге информације.

Курсу можете приступити путем линка: https://www.pravosudje.ba/da_pravda_bude_vidljiva-final/story_html5.html 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba