Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA, GORDANA TADIĆ, ODRŽALA KOLEGIJ SVIH TUŽITELJA U TUŽITELJSTVU BOSNE I HERCEGOVINE

22.04.2021. 14:12

Plan za ostvarenje što boljih rezultata rada u 2021. godini, planirane izmjene u unutarnjem ustroju radi što učinkovitijeg rada tužiteljskih odjela i Tužiteljstva BiH, kao i rad i aktivnosti u uvjetima pandemije Covid 19 bile su središnje teme kolegija.

GLAVNA TUŽITELJICA, GORDANA TADIĆ, ODRŽALA KOLEGIJ SVIH TUŽITELJA U TUŽITELJSTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, održala je kolegij svih tužitelja Tužiteljstva BiH.

Razgovarano je o planu rada i aktivnostima radi ostvarivanja što boljih rezultata u 2021. godini, unatoč otežanim uvjetima u pandemiji Covid 19. Predložene su i analizirane aktivnosti sa ciljem realizacije što većeg broja radnih zadataka i ostvarivanja rezultata u tekućoj godini.

Kolegij je dao suglasnost za izmjenu i dopunu Pravilnika o unutarnjem ustroju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, kojom će se omogućiti spajanje Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju i Odjela III. Ove izmjene u okviru Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju predviđaju i formiranje zasebnog Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja ljudi i trgovine ljudima, a sa ciljem učinkovitijeg rada Tužiteljstva BiH i ostvarivanja što boljih rezultata u radu institucije. ​

Također, na sastanku je razgovarano i o mjerama i aktivnostima koje je potrebno poduzimati u narednom razdoblju u radu Posebnog odjela za ratne zločine i Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Na kolegiju je razgovarano i o aktivnostima Koordinacionog tima Tužiteljstva BiH za postupanje u pandemiji Covid 19 koji prati epidemiološku situaciju i preporuke nadležnih tijela, u cilju zaštite zdravlja kako uposlenika, tako i osoba koje dolaze u kontakt sa tužiteljstvom.​

Tužiteljstvo BiH nastavlja rad u okviru svojih nadležnosti na jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba