Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕУЗЕЛО ПРЕДМЕТЕ ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА

14.04.2021. 13:13

Тужилаштво Босне и Херцеговине, након разматрања достављених списа из Окружног јавног тужилаштва Бања Лука и Републичког јавног тужилаштва Републике Српске - Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, донијело је одлуку о преузимању предмета и раду на истима у Тужилаштву БиХ.

 

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕУЗЕЛО ПРЕДМЕТЕ ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА

Преузети предмет Окружног јавног тужилаштва Бања Лука односи се на истрагу кривичног дјела против живота на штету оштећеног Драгичевић Давида из Бања Луке. Преузети предмет Републичког јавног тужилаштва Републике Српске односи се на више лица због радњи против службене дужности које се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела против живота на штету оштећеног Драгичевић Давида, као и непријављивање кривичног дјела и починиоца, те помоћ починиоцу након извршеног кривичног дјела.

Тужилаштво Босне и Херцеговине опредијељено је за рјешавање предмета системске корупције, те јачање владавине права и заштиту права оштећених загарантованих Уставом БиХ и Европском конвенцијом о људским правима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba