Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA I DUŽNOSNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE ODRŽALI RADNI SASTANAK SA TUŽITELJSTVOM MRMKS-a

13.04.2021. 15:02

Tijekom sastanka, glavna tužiteljica Gordana Tadić istakla je važnost regionalne suradnje, kao i suradnje dvaju tužiteljstava.

 

GLAVNA TUŽITELJICA I DUŽNOSNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE ODRŽALI RADNI SASTANAK SA TUŽITELJSTVOM MRMKS-a

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa rukovoditeljem PORZ-a, Milankom Kajganićem i suradnicima, putem video-konferencije održala je radni sastanak sa dužnosnicima Tužiteljstva pri MRMKS-u.

Na sastanku je glavna tužiteljica prezentirala rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH u protekloj i ovoj godini, sa akcentom na predmete u kojima je realizirana suradnja sa Tužiteljstvom MRMKS-a, predmete koji su u ranijem razdoblju dostavljeni iz MKSJ/MRMKS-a putem predmeta Kategorije 2 ili su na drugi način bili predmeti suradnje dvaju tužiteljstava.

Aktivnosti radnog sastanka odnose se na pripremu izvješća koje glavni tužitelj pri MRMKS-u, Serge Brammertz, prezentira u Vijeću sigurnosti UN-a.

Glavna tužiteljica istakla je značaj regionalne suradnje u predmetima ratnih zločina i potpore Tužiteljstva pri MRMKS-u u jačanju instrumenata suradnje.

Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo pri MRMKS-u imaju aktivnu i kontinuiranu suradnju u zajedničkim naporima da se spriječi nekažnjivost za ratne zločine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba