Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA I ZVANIČNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE ODRŽALI RADNI SASTANAK SA TUŽILAŠTVOM MRMKS-a

13.04.2021. 15:02

Tokom sastanka, glavna tužiteljica Gordana Tadić istakla je važnost regionalne saradnje, kao i saradnje dvaju tužilaštava.

GLAVNA TUŽITELJICA I ZVANIČNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE ODRŽALI RADNI SASTANAK SA TUŽILAŠTVOM MRMKS-a

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa rukovodiocem PORZ-a, Milankom Kajganićem i saradnicima, putem video-konferencije održala je radni sastanak sa zvaničnicima Tužilaštva pri MRMKS-u.

Na sastanku je glavna tužiteljica prezentirala rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u protekloj i ovoj godini, sa akcentom na predmete u kojima je realizovana saradnja sa Tužilaštvom MRMKS-a, predmete koji su u ranijem periodu dostavljeni iz MKSJ/MRMKS-a putem predmeta Kategorije 2 ili su na drugi način bili predmeti saradnje dvaju tužilaštava.

Aktivnosti radnog sastanka odnose se na pripremu izvještaja koje glavni tužilac pri MRMKS-u, Serge Brammertz, prezentuje u Vijeću sigurnosti UN-a.

Glavna tužiteljica istakla je značaj regionalne saradnje u predmetima ratnih zločina i podrške Tužilaštva pri MRMKS-u u jačanju instrumenata saradnje.

Tužilaštvo BiH i Tužilaštvo pri MRMKS-u imaju aktivnu i kontinuiranu saradnju u zajedničkim naporima da se spriječi nekažnjivost za ratne zločine.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba