Вијести

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ДВА ЛИЦА ЛИШЕНА СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА "ЛОВАЦ"

12.04.2021. 15:41

Након испитивања осумњичених лица, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за два осумњичена лица. 

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ДВА ЛИЦА ЛИШЕНА СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА

Мјера притвора предложена је за осумњичене:

- Горана Милошевића званог “Гого”, рођеног 1973. године у Билећи, држављанина Босне и Херцеговине, полицијског службеника Граничне полиције БиХ,  и

- Светозара Кашиковића звани “Свето”, рођеног 1983. године у Требињу, држављанина Босне и Херцеговине, полицијског службеника Граничне полиције БиХ.

Мјера притвора према осумњиченим предложена је из разлога прописаних чланом 132. став 1. тачка б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због постојања основане бојазни да би, уколико би се нашли на слободи, могли уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, као и да би боравком на слободи могли поновити кривично дјело.

Осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ и сумњиче се да су починили кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, а у вези са кривичним дјелима кријумчарење, недозвољен промет акцизних производа, злоупотреба службеног положаја или овлаштења те примање дара и других облика користи из Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Наведена лица лишена су слободе у оквиру јучерашње акције “Ловац”, усмјерене на откривање и кривично процесуирање организоване криминалне групе која дужи временски период дјелује на подручју Билеће и околине, а акција је реализована по налогу Тужилаштва БиХ.

На основу резултата истраге, осумњичени се терете да су, злоупотребљавајући службени положај, приликом обављања радних задатака у току радног времена, омогућавали другим осумњиченим лицима кријумчарење акцизних и других производа преко државне границе из Р Црне Горе у Босну и Херцеговину.

Тужилаштво БиХ наставља интензиван рад на предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba