Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ НА ПОДРУЧЈУ БИЛЕЋЕ РЕАЛИЗОВАНА АНТИКОРУПЦИОНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА "ЛОВАЦ"

11.04.2021. 11:44

Слободе је лишено више лица, међу којима и два полицијска службеника Граничне полиције БиХ, који се сумњиче за злоупотребу положаја и примање дара или других облика користи у дужем временском периоду.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ НА ПОДРУЧЈУ БИЛЕЋЕ РЕАЛИЗОВАНА АНТИКОРУПЦИОНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА

Поступајући по налогу и под надзором тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници Граничне полиције БиХ, на подручју Билеће и околине, реализовали су оперативну акцију "Ловац", усмјерену на откривање и кривично процесуирање организоване криминалне групе која већ дуже вријеме дјелује на том подручју.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела - удруживање ради чињења кривичних дјела, а у вези са кривичним дјелима: кријумчарење, недозвољен промет акцизних производа, злоупотреба службеног положаја или овлаштења те примање дара и других облика користи.

Осумњичени полицијски службеници се сумњиче да су дужи временски период, злоупотребљавајући службени положај, приликом обављања радних задатака у току радног времена, омогућавали другим осумњиченим лицима кријумчарење акцизних и других производа преко државне границе из Црне Горе у Босну и Херцеговину.

Након криминалистичке обраде те извршених претреса, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ, који ће донијети одлуку о даљим активностима.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, предузима интензивне активности у борби против коруптивних кривичних дјела, нарочито корупције унутар институција за провођење закона.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba