Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH NA PODRUČJU BILEĆE REALIZIRANA ANTIKORUPCIONA AKCIJA KODNOG NAZIVA "LOVAC"

11.04.2021. 11:44

Slobode je lišeno više osoba, među kojima i dva policijska djelatnika Granične policije BiH, koji se sumnjiče za zlouporabu položaja i primanje dara ili drugih oblika koristi u dužem vremenskom razdoblju.

 

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH NA PODRUČJU BILEĆE REALIZIRANA ANTIKORUPCIONA AKCIJA KODNOG NAZIVA

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH, na području Bileće i okolice, realizirali su operativnu akciju "Lovac", usmjerenu na otkrivanje i kazneno procesuiranje organizirane kriminalne skupine koja već duže vrijeme djeluje na tom području.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela - udruživanje radi činjenja kaznenih djela, a u svezi sa kaznenim djelima: krijumčarenje, nedozvoljen promet trošarinskih proizvodima, zlouporaba službenog položaja ili ovlasti te primanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičeni policijski djelatnici se sumnjiče da su duže vremensko razdoblje, zloupotrebljavajući službeni položaj, prigodom obavljanja radnih zadataka tijekom radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje trošarinskih i drugih proizvoda preko državne granice iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon kriminalističke obrade te izvršenih pretresa, osumnjičeni ce biti predati postupajućem tužiocu Tužiteljstva BiH, koji će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv koruptivnih kaznenih djela, naročito korupcije unutar institucija za provedbu zakona.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba