Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ОДРЖАЛА САСТАНАК СА ЗВАНИЧНИЦИМА ТУЖИЛАШТВА МРМКС-а

08.04.2021. 16:04

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са званичницима Посебног одјела за ратне злочине и сарадницима, састала се са званичницима Тужилаштва при Међународном резидуалном механизму за кривичне судове (МРМКС) у Ден Хагу.

 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ОДРЖАЛА САСТАНАК СА ЗВАНИЧНИЦИМА ТУЖИЛАШТВА МРМКС-а

Због пандемијских мјера састанак је одржан путем видео-конференције на релацији Сарајево-Ден Хаг.

Централна тема састанка односила се на заједнички пројекат који би требао бити реализован у наредном периоду, а који ће обухватити битне елементе сарадње двају тужилаштава у протеклом периоду, као и анализу учинка и резултата сарадње.

Тужилаштво БиХ и Тужилаштво МРМКС-а у Ден Хагу имају добру и континуирану сарадњу, како у заједничкој размјени информација и доказа у предметима, тако и у процесу и активностима тражења несталих лица, те сарадњи и комуникацији са представницима удружења жртава и оштећених у предметима ратних злочина.

Главна тужитељка Гордана Тадић упознала је колеге у МРМКС-у да тужилаштво упркос ограничењима проузрокованим пандемијом Covid 19, успијева реализовати радне активности у предметима ратних злочина, као и активности у складу са Ревидираном државном стратегијом за рад на предметима ратних злочина.

Тужилаштво БиХ и Тужилаштво при МРМКС-у наставиће континуирану сарадњу у наредном периоду, те ће се редовни састанци наставити и у будућности.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba