Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA ODRŽALA SASTANAK SA DUŽNOSNICIMA TUŽITELJSTVA MRMKS-a

08.04.2021. 16:04

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine i suradnicima, sastala se sa dužnosnicima Tužiteljstva pri Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za kaznene sudove (MRMKS) u Den Haagu.

GLAVNA TUŽITELJICA ODRŽALA SASTANAK SA DUŽNOSNICIMA TUŽITELJSTVA MRMKS-a

Zbog pandemijskih mjera sastanak je održan putem video-konferencije na relaciji Sarajevo-Den Haag.

Središnja tema sastanka odnosila se na zajednički projekat koji bi trebao biti realiziran u narednom razdoblju, a koji će obuhvatiti bitne elemente suradnje dvaju tužiteljstava u proteklom razdoblju, kao i analizu učinka i rezultata suradnje.

Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo MRMKS-a u Den Haagu imaju dobru i kontinuiranu suradnju, kako u zajedničkoj razmjeni informacija i dokaza u predmetima, tako i u procesu i aktivnostima traženja nestalih osoba, te suradnji i komunikaciji sa predstavnicima udruga žrtava i oštećenih u predmetima ratnih zločina.

Glavna tužiteljica Gordana Tadić upoznala je kolege u MRMKS-u da tužiteljstvo uprkos ograničenjima prouzročenim pandemijom Covid 19, uspijeva realizirati radne aktivnosti u predmetima ratnih zločina, kao i aktivnosti sukladno Revidiranoj državnoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina. 

Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo pri MRMKS-u nastavit će kontinuiranu suradnju u narednom razdoblju, te će se redoviti sastanci nastaviti i u budućnosti.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba