Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК ГЛАВНИХ ТУЖИТЕЉКИ ТУЖИЛАШТВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ГОРДАНЕ ТАДИЋ И КАНТОНАЛНОГ ТУЖИЛАШТВА КАНТОНА САРАЈЕВО САБИНЕ САРАЈЛИЈЕ

05.04.2021. 14:31

На састанку су усаглашени детаљи координисаног дјеловања тужилаштава у раду на предметима који се односе на употребу респиратора ACM 812A на КЦУС-у Сарајево.

ОДРЖАН САСТАНАК ГЛАВНИХ ТУЖИТЕЉКИ ТУЖИЛАШТВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ГОРДАНЕ ТАДИЋ И КАНТОНАЛНОГ ТУЖИЛАШТВА КАНТОНА САРАЈЕВО САБИНЕ САРАЈЛИЈЕ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са сарадницима, састала се се главном тужитељком Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, Сабином Сарајлијом и њеном замјеницом.

На састанку је разговарано о актуелним дешавањима у протеклих неколико дана, повезаних са респираторима и лијечењем Covid 19 пацијената на КЦУС-у, као и даљим активностима тужилачких и правосудних институција.

С обзиром да Тужилаштво БиХ одраније поступа у предмету који је отворен прије подизања оптужнице у предмету Новалић и др., а  који се односи на помоћ починиоцу послије почињеног кривичног дјела од стране више лица, Тужилаштво БиХ је предузимало радње и наставља рад у том предмету.

Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево, на основу медијских објава, у складу са својом надлежношћу, формирало је предмет који се односи на писмо доктора са КЦУС-а о употребљивости респиратора у лијечењу пацијената у КЦУС-у, тешке посљедице по здравље и живот пацијената, као и друге проблеме у функционисању тзв. Covid одјела, у којем ће поступати у наредном периоду.

На састанку је договорено да ће Тужилаштво БиХ и Тужилаштво КС, у оквиру наведених предмета, хитно дјеловати координисаним активностима, те размјењивати прикупљене информације и доказе у циљу утврђивања свих чињеница и околности под којима су респиратори ACM 812A стављени у функцију и кориштени за лијечење пацијената обољелих од Covid 19.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba