Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

22.03.2021. 12:14

Оптужена Гајић Мира (1983) терети се за незакониту набавку и промет веће количине дувана, за који износ утајених акциза прелази 10 000 КМ.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕН ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

Гајић Мире, рођене 1983. године у Градачцу, држављанке Босне и Херцеговине.

Оптужена се терети да је крајем 2020. године, од њој познатих лица, набавила велику количину резаног дувана (око 100 килограма), без плаћених акциза и давања предвиђених Законом о акцизама и Законом о дувану, те исти, упакован у мање пакете погодне за продају на илегалном тржишту дувана, возила у аутомобилу којим је управљала.

У почињењу кривичног дјела оптужена је откривена приликом контроле полицијских службеника ПС Пелагићево, након чега је наведени дуван пронађен и одузет.

Износ акциза и давања на 1 килограм дувана износи око 120 КМ, те се почињењем ових кривичних дјела остварује велика незаконита имовинска корист и наноси штета буџету и свим грађанима БиХ.

Оптужена се терети да је покушала ставити у промет ради продаје производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, чиме је починила кривично дјело-недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba