Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

22.03.2021. 12:14

Optužena Gajić Mira (1983) tereti se za nezakonitu nabavku i promet veće količine duhana, za koji iznos utajenih trošarina prelazi 10 000 KM.

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

Gajić Mire, rođene 1983. godine u Gradačcu, državljanke Bosne i Hercegovine.

Optužena se tereti da je koncem 2020. godine, od njoj poznatih osoba, nabavila veliku količinu rezanog duhana (oko 100 kilograma), bez plaćenih trošarina i davanja predviđenih Zakonom o trošarinama i Zakonom o duhanu, te isti, upakiran u manje pakete pogodne za prodaju na ilegalnom tržištu duhana, vozila u automobilu kojim je upravljala.

U počinjenju kaznenog djela optužena je otkrivena prigodom kontrole policijskih djelatnika PS Pelagićevo, nakon čega je navedeni duhan pronađen i oduzet.

Iznos trošarina i davanja na 1 kilogram duhana iznosi oko 120 KM, te se počinjenjem ovih kaznenih djela ostvaruje velika nezakonita imovinska korist i nanosi šteta proračunu i svim građanima BiH.

Optužena se tereti da je pokušala staviti u promet radi prodaje proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinila kazneno djelo-nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba