Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ОДРЖАЛА 10. САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ТИМА ТУЖИЛАШТВА БиХ ЗА ПОСТУПАЊЕ У ПАНДЕМИЈИ COVID 19

18.03.2021. 16:22

На састанку је разговарано о достављеном допису ВСТС-а БиХ за усклађивање рада правосудних институција са сједиштем у Кантону Сарајево.

 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ОДРЖАЛА 10. САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ТИМА ТУЖИЛАШТВА БиХ ЗА ПОСТУПАЊЕ У ПАНДЕМИЈИ COVID 19

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, одржала је састанак Координационог тима Тужилаштва БиХ за поступање везано за проблематику превенције и сузбијања ширења корона вируса- Covid 19.

На састанку је истакнуто да су до сада предузете мјере и активности како би се обезбиједио рад и одржала функционалност институције, а такође одржала епидемиолошка заштита запосленика, као и лица која долазе у додир са Тужилаштвом Босне и Херцеговине.

С обзиром да из достављеног акта ВСТС-а БиХ слиједи да је епидемиолошка ситуација у свим дијеловима Босне и Херцеговине, а нарочито у Кантону Сарајево, изузетно погоршана, указана је потреба усклађивања рада судова и тужилаштава која имају сједиште у Кантону Сарајево.

Закључак састанка је да се у наредном периоду, у складу са распоредом рочишта и активности Суда БиХ, организује распоред задатака и активности за рад на хитним и неодгодивим предметима са циљем одржања радних процеса, те смањи фреквенција запосленика у радним просторијама, у складу са препорукама за борбу против  пандемије Covid 19.

У Тужилаштву БиХ, од почетка пандемије, одржано је 10 састанака Координационог тима како би се обезбиједило остваривање радних процеса и реализовање што бољих резултата рада, а истовремено пружила потребна епидемиолошка заштита за запосленике и сва лица која долазе у контакт са Тужилаштвом БиХ.

Координациони тим пратиће даљи развој ситуације у вези са пандемијом Covid 19.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba