Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA ODRŽALA 10. SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA TUŽITELJSTVA BiH ZA POSTUPANJE U PANDEMIJI COVID 19

18.03.2021. 16:22

Na sastanku je razgovarano o dostavljenom dopisu VSTV-a BiH za usklađivanje rada pravosudnih institucija sa sjedištem u Kantonu Sarajevo.

GLAVNA TUŽITELJICA ODRŽALA 10. SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA TUŽITELJSTVA BiH ZA POSTUPANJE U PANDEMIJI COVID 19

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, održala je sastanak Koordinacionog tima Tužiteljstva BiH za postupanje vezano za problematiku prevencije i suzbijanja širenja korona virusa-Covid 19.

Na sastanku je istaknuto da su do sada poduzete mjere i aktivnosti kako bi se osigurao rad i održala funkcionalnost institucije, a također održala epidemiološka zaštita uposlenika, kao i osoba koje dolaze u dodir sa Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine. 

S obzirom da iz dostavljenog akta VSTV-a BiH slijedi da je epidemiološka situacija u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, a naročito u Kantonu Sarajevo, izuzetno pogoršana, ukazana je potreba usklađivanja rada sudova i tužiteljstava koja imaju sjedište u Kantonu Sarajevo.

Zaključak sastanka je da se u narednom razdoblju, sukladno rasporedu ročišta i aktivnosti Suda BiH, organizira raspored zadataka i aktivnosti za rad na hitnim i neodgodivim predmetima sa ciljem održanja radnih procesa, te smanji frekvencija uposlenika u radnim prostorijama, sukladno preporukama za borbu protiv  pandemije Covid 19. 

U Tužiteljstvu BiH, od početka pandemije, održano je 10 sastanaka Koordinacionog tima kako bi se osiguralo ostvarivanje radnih procesa i realiziranje što boljih rezultata rada, a istodobno pružila potrebna epidemiološka zaštita za uposlenike i sve osobe koje dolaze u kontakt sa Tužiteljstvom BiH.

Koordinacioni tim pratit će daljnji razvoj situacije u svezi sa pandemijom Covid 19. 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba