Vijesti

DEMANT TUŽITELJSTVA BOSNE I HERCEGOVINE NA PISANJE PORTALA VIJESTIBH I VIJESTI.BA

18.03.2021. 12:05

Tužiteljstvo BiH ne vodi, niti je vodilo, niti ima nadležnosti voditi bilo kakvu istragu ili postupke protiv struktura NATO-a.

 

DEMANT TUŽITELJSTVA BOSNE I HERCEGOVINE NA PISANJE PORTALA VIJESTIBH I VIJESTI.BA

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine upućuje odlučan demant na pisanje novinarke Dženane Karup-Druško koja pokušava predmet, koji se prema medijskim navodima navodno procesuira u Okružnom tužiteljstvu u Doboju, imputirati Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ima dobre, aktivne i partnerske odnose sa svim domaćim i međunarodnim institucijama u Bosni i Hercegovini. 

Ovakve zlonamjerne konstrukcije potječu od osoba koje su vrlo bliske ili uposlene u uredima dužnosnika koji se procesuiraju u Tužiteljstvu BiH,  te predstavljaju još jedan u nizu pritisaka na glavnu tužiteljicu, tužitelje i uposlenike Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.


Bez obzira na sve pritiske, Tužiteljstvo BiH nastavit će svoj rad sukladno zakonui u interesu građana Bosne i Hercegovine i ovakvi neprimjereni pritisci nas neće zaustaviti u procesuiranju nezakonitosti u Bosni i Hercegovini.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba