Вијести

ОПТУЖЕНИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МОТОРНИХ ВОЗИЛА

04.03.2021. 09:09

Споразумом је предвиђено одузимање незаконите имовинске користи у износу од 183.107,82 КМ, која ће бити враћена у буџет БиХ, као и предложена условна казна затвора.

 

ОПТУЖЕНИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МОТОРНИХ ВОЗИЛА

Оптужени Авдо Бурековић, рођен 1970. године у Зеници, држављанин БиХ, у потпуности је признао кривицу за кривично дјело кријумчарење, за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена условна осуда у трајању од 1 (једне) године затвора, која се неће извршити ако оптужени не почини ново кривично дјело у периоду од 2 (двије) године, као и одузимање предмета кориштених при извршењу кривичног дјела, укључујући мобител и СИМ картице.

На основу члана 110. Кривичног закона БиХ, од оптуженог ће се одузети незаконита имовинска корист прибављена кривичним дјелом у износу од 183.107,82 КМ, коју је оптужени дужан уплатити у року од 1 (једне) године од дана правоснажности пресуде Суда БиХ, донесене на основу споразума.

Оптужени се терети да је, с циљем стицања противправне имовинске користи, преко међународних граничних прелаза довезао већи број моторних возила на територију БиХ, те потом, без проведене законске процедуре увоза и плаћања законом прописаних увозних дажбина, возила продавао на аутоотпадима.

Суд БиХ је након разматрања прихватио споразум.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba