Вијести

ДАРКО ЕЛЕЗ ИЗРУЧЕН ТУЖИЛАШТВУ БиХ И ПРАВОСУЂУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

03.03.2021. 20:05

Активности су реализоване у координацији Тужилаштва БиХ са партнерским институцијама Р Србије.

ДАРКО ЕЛЕЗ ИЗРУЧЕН ТУЖИЛАШТВУ БиХ И ПРАВОСУЂУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Осумњичени Елез Дарко (1980) данас је у поподневним часовима, ваздушним путем, изручен из Републике Србије у Босну и Херцеговину.

Активности су у Босни и Херцеговини реализовали МУП РС, Судска полиција БиХ и Државна агенција за истраге и заштиту-SIPA, Гранична полиција БиХ и МУП КС.

Након изручења, Елез је уз високе мјере безбједности транспортован у комплекс правосудних институција БиХ, гдје ће бити предат поступајућем тужиоцу Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Након испитивања осумњиченог, тужилац ће се одредити о даљим активностима.

Изручење осумњиченог Елез Дарка реализовано је заједничким радом и добром сарадњом институција Босне и Херцеговине и Републике Србије, уз координацију међународне организације Интерпол.

Тужилаштво БиХ се захваљује свим институцијама које су учествовале и дале подршку у реализацији ове акције.

Дарко Елез један је од оптужених у оквиру предмета “Лутка” у којем су оптужени процесуирани за убиства, покушаје убиства, пљачке транспорта новца и друга кривична дјела, док је оптужени Елез био недоступан, а такође, Тужилаштво БиХ ради на обимном предмету организованог криминала који се односи на осумњиченог Елеза и друга лица која су под истрагом због тешких кривичних дјела организованих убистава, изнуда и других кривичних дјела на подручју Источног Сарајева и Босне и Херцеговине.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba