Вијести

У ТОМИСЛАВГРАДУ СЕ ПРОВОДЕ АКТИВНОСТИ НА ИДЕНТИФИКАЦЈИ ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА

26.02.2021. 14:43

У кругу Градског гробља Караула, по налогу Тужилаштва БиХ и уз наредбу Суда БиХ, започет је преглед посмртних остатака, ради изузимања ДНК узорака а ради идентификације посмртних остатака.

У ТОМИСЛАВГРАДУ СЕ ПРОВОДЕ АКТИВНОСТИ НА ИДЕНТИФИКАЦЈИ ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА

Приликом прегледа и обраде, до сада су пронађени посмртни остаци људског поријекла више лица за која се претпоставља да су жртве из протеклог рата, а тачан идентитет ће бити утврђен ДНК анализом.

Посмртни остаци биће превезени у просторије Градског гробља у Травнику, гдје ће бити настављен процес судско-медицинске обраде и идентификације.

Уз истражиоца Посебног одјела за ратне злочине, на терену налазе се и представници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, Међународне комисије за тражење несталих (ICMP), као и полицијски службеници МУП-а Кантона 10.

Идентификације и прегледи посмртних остатака који су пронађени, важни су кораци у процесу тражења и идентификације несталих лица, те смањењу броја несталих лица за којима се трага.

Представници Тужилаштва Босне и Херцеговине учествују у процесима ексхумација, тражења несталих и идентификација на локацијама широм Босне и Херцеговине.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba