Вијести

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

25.02.2021. 16:06

На састанку је разговарано о извјештавању и разматрању заједничких активности у превазилажењу актуелних проблема у процесуирању предмета који се односе на трговину људима и илегалне миграције.

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, предсједавала је састанком Ударне групе, који је одржан у сједишту Тужилаштва БиХ у Сарајеву.

У раду Ударне групе активно учествује око 20 званичника из тужилаштава, полицијских и безбједносних агенција и институција за провођење закона са нивоа БиХ, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ.

На састанку је разговарано о заједничким активностима у процесуирању кривичних дјела трговине људима, кријумчарења илегалних миграната и других кривичних дјела из ове области, те је након излагања резултата рада свих институција у протеклом периоду закључено да постоје позитивни помаци у погледу процесуирања ове врсте кривичних дјела.

Наведени резултати су резултат рада чланова Ударне групе, те специјализоване Мреже тужилаца и истражилаца за борбу против трговине људима, као и формираних координацијских тимова на ентитетским и локалним нивоима.

Такође, улажу се значајни заједнички напори у препознавању елемената кривичних дјела трговине људима у оквиру кривичних дјела кријумчарења људи, посебно унутар мигрантске популације која се налази у Босни и Херцеговини.

Чланови Ударне групе захвалили су се представницима међународне заједнице који путем едукација тужилаца, истражилаца и судија, те на друге начине дају подршку јачању владавине права у овој области.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba