Vijesti

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BiH

25.02.2021. 16:06

Na sastanku je razgovarano o izvještavanju i razmatranju zajedničkih aktivnosti u prevazilaženju aktualnih problema u procesuiranju predmeta koji se odnose na trgovinu ljudima i ilegalne migracije.

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BiH

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, predsjedavala je sastankom Udarne grupe, koji je održan u sjedištu Tužiteljstva BiH u Sarajevu.

U radu Udarne grupe aktivno sudjeluje oko 20 dužnosnika iz tužiteljstava, policijskih i sigurnosnih agencija i institucija za provedbu zakona sa razina BiH, oba entiteta i Brčko distrikta BiH.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim aktivnostima u procesuiranju kaznenih djela trgovine ljudima, krijumčarenja ilegalnih migranata i drugih kaznenih djela iz ove oblasti, te je nakon izlaganja rezultata rada svih institucija u proteklom razdoblju zaključeno da postoje pozitivni pomaci u pogledu procesuiranja ove vrste kaznenih djela.

Navedeni rezultati su rezultat rada članova Udarne grupe, te specijalizirane Mreže tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima, kao i formiranih koordinacijskih timova na entitetskim i lokalnim razinama.

Također, ulažu se značajni zajednički napori u prepoznavanju elemenata kaznenih djela trgovine ljudima u okviru kaznenih djela krijumčarenja ljudi, posebno unutar migrantske populacije koja se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Članovi Udarne grupe zahvalili su se predstavnicima međunarodne zajednice koji putem edukacija tužitelja, istražitelja i sudaca, te na druge načine daju potporu jačanju vladavine prava u ovoj oblasti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba