Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК СТРАТЕШКОГ ФОРУМА ГЛАВНИХ ТУЖИЛАЦА И ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ СА НИВОА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ, ОБА ЕНТИТЕТА И БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ

24.02.2021. 15:16

Централне теме односиле се се на нека од најактуелнијих питања из области јачања владавине права у БиХ и оперативне сарадње институција.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК СТРАТЕШКОГ ФОРУМА ГЛАВНИХ ТУЖИЛАЦА И ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ СА НИВОА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ, ОБА ЕНТИТЕТА И БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ

Двадесети састанак Стратешког форума главних тужилаца и директора полицијских агенција, уз подршку и организацију ВСТС-а БиХ, одржан је у сједишту Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Састанку су присуствовали главни тужилац Тужилаштва БиХ, главни тужиоци ФБиХ, РС и Брчко дистрикта БиХ, као и директори Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA, полиције МУП-а РС, Федералне управе полиције и шеф полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, као и представници пројекта ВСТС-а БиХ у оквиру којег се реализују састанци овог Стратешког форума.

Централне теме састанка односиле су се на капацитете правосудних и полицијских агенција за рад на предметима организованог криминала, привредног криминала и корупције, затим употребу Упутства за сарадњу овлаштених службених особа и тужилаца, планове рада оперативних форума, као и анализе рада заједничких истражних тимова тужилаца и овлаштених службених лица и приједлозима за унапређење рада и сарадње.

Такође, разговарало се и о актуелним питањима из области јачања владавине права у Босни и Херцеговини.

Састанак је одржан уз поштовање епидемиолошких мјера и заштите, а на састанку су учествовали:

- Гордана Тадић, главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине

- Муниб Халиловић, главни тужилац ФБиХ

- Махмут Шврака, главни тужилац РС

- Зекерија Мујкановић, главни тужилац Брчко дистрикта БиХ

- Дарко Ћулум, директор Државне агенције за истраге и заштиту – SIPA

- Синиша Кострешевић, директор полиције МУП-а РС

- Мустафа Хујдуровић, званичник ФУП-а

- Горан Писић, шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ

- Амила Рахић, представница ВСТС-а БиХ (путем видео-линка)

- Александра Тодоровић, представница ВСТС-а БиХ

Одржавање састанака Стратешког форума наставиће се и у наредном периоду, као значајна активност међуинституционалне сарадње.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba