Vijesti

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAN SASTANAK STRATEŠKOG FORUMA GLAVNIH TUŽITELJA I RAVNATELJA POLICIJE SA RAZINE BOSNE I HERCEGOVINE, OBA ENTITETA I BRČKO DISTRIKTA BiH

24.02.2021. 15:16

Središnje teme odnosile se se na neka od najaktualnijih pitanja iz oblasti jačanja vladavine prava u BiH i operativne suradnje institucija.

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAN SASTANAK STRATEŠKOG FORUMA GLAVNIH TUŽITELJA I RAVNATELJA POLICIJE SA RAZINE BOSNE I HERCEGOVINE, OBA ENTITETA I BRČKO DISTRIKTA BiH

Dvadeseti sastanak Strateškog foruma glavnih tužitelja i ravnatelja policijskih agencija, uz potporu i organizaciju VSTV-a BiH, održan je u sjedištu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Sastanku su nazočili glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, glavni tužitelji FBiH, RS i Brčko distrikta BiH, kao i ravnatelji Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, policije MUP-a RS, Federalne uprave policije i šef policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici projekta VSTV-a BiH u okviru kojeg se realiziraju sastanci ovog Strateškog foruma.

Središnje teme sastanka odnosile su se na kapacitete pravosudnih i policijskih agencija za rad na predmetima organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala i korupcije, zatim uporabu Uputstva za saradnju ovlaštenih službenih osoba i tužilaca, planove rada operativnih foruma, kao i analize rada zajedničkih istražnih timova tužitelja i ovlaštenih službenih osoba i prijedlozima za unaprjeđenje rada i suradnje.

Također, razgovaralo se i o aktualnim pitanjima iz oblasti jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Sastanak je održan uz poštivanje epidemioloških mjera i zaštite, a na sastanku su sudjelovali:

- Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine

- Munib Halilović, glavni tužitelj FBiH

- Mahmut Švraka, glavni tužitelj RS

- Zekerija Mujkanović, glavni tužitelj Brčko distrikta BiH

- Darko Ćulum, ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA

- Siniša Kostrešević, ravnatelj policije MUP-a RS

- Mustafa Hujdurović, dužnosnik FUP-a

- Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH

- Amila Rahić, predstavnica VSTV-a BiH (putem video-linka)

- Aleksandra Todorović, predstavnica VSTV-a BiH

Održavanje sastanaka Strateškog foruma nastavit će se i u narednom razdoblju, kao značajna aktivnost međuinstitucionalne suradnje.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba