Vijesti

UPUĆEN PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE VELIKE KOLIČINE CIGARETA

23.02.2021. 12:54

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, koji ima državljanstvo Crne Gore, te bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine.

UPUĆEN PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE VELIKE KOLIČINE CIGARETA

Tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

-      Kalač Mevljudina, rođenog 1977. godine u Rožajama, državljanina Crne Gore.

Osumnjičeni je pod istragom u predmetu koji je Tužiteljstvo BiH realiziralo zajedno sa UNO BiH i Državnom agencijom za istrage i zaštitu - SIPA, a u kojem je otkrivena jedna od najvećih količina krijumčarenih cigareta u BiH, procijenjene tržišne vrijednosti od oko 1,6 milijuna KM.

Cigarete su otkrivene u teretnom motornom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni, a u kojem su, osim robe koja je prevožena, uporabom specijalne opreme otkrivene i krijumčarene cigarete.

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog koji ima državljanstvo Crne Gore i odlaskom iz BiH postao bi nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba