Вијести

ОТКРИВЕНО И ПРИВЕДЕНО ЛИЦЕ КОЈЕ ЈЕ УГРОЖАВАЛО БЕЗБЈЕДНОСТ И ОМЕТАЛА КРЕТАЊЕ ГЛАВНЕ ТУЖИТЕЉКЕ И ЊЕНЕ БЕЗБЈЕДНОСНЕ ПРАТЊЕ

19.02.2021. 18:08

Лице иницијала И. А. приведено је у Полицијску станицу Олово, гдје ће се извршити криминалистичка обрада и законом прописана процедура. Ради се о осуђенику који се налази на издржавању казне, а који се налазио на допусту из затвора.

ОТКРИВЕНО И ПРИВЕДЕНО ЛИЦЕ КОЈЕ ЈЕ УГРОЖАВАЛО БЕЗБЈЕДНОСТ И ОМЕТАЛА КРЕТАЊЕ ГЛАВНЕ ТУЖИТЕЉКЕ И ЊЕНЕ БЕЗБЈЕДНОСНЕ ПРАТЊЕ

Полицијски службеници Дирекције за координацију полицијских тијела (ДКПТ) БиХ, заједно са партнерским полицијским агенцијама на терену и надлежним кантоналним тужилаштвом, раде провјере свих података и информација о лицу које је својим возилом угрожавало безбједност главне тужитељке Гордане Тадић и њеног возила и полицијске пратње.

Пресретање и угрожавање возила десило се данас у поподневним часовима у близини Олова. Возило главне тужитељке у пратњи је полицијских возила са видљивим свјетлосним уређајима и сигналима, тако да је искључено да починилац није знао да се ради о обезбјеђењу лица под 24-часовном полицијском заштитом.

Полицијски службеници ДКПТ-а БиХ појачаће мјере заштите и безбједности главне тужитељке због наведеног догађаја, као и постојања других сазнања и информација о могућим угрожавањима безбједности главне тужитељке, која могу бити повезана са радом на предметима који су врло битни за владавину права у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba