Vijesti

OTKRIVENA I PRIVEDENA OSOBA KOJA JE UGROŽAVALA SIGURNOST I OMETALA KRETANJE GLAVNE TUŽITELJICE I NJENE SIGURNOSNE PRATNJE

19.02.2021. 18:08

Osoba inicijala I. A. privedena je u Policijsku stanicu Olovo, gdje će se izvršiti kriminalistička obrada i zakonom propisana procedura. Radi se o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne, a koji se nalazio na dopustu iz zatvora.

OTKRIVENA I PRIVEDENA OSOBA KOJA JE UGROŽAVALA SIGURNOST I OMETALA KRETANJE GLAVNE TUŽITELJICE I NJENE SIGURNOSNE PRATNJE

Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama na terenu i nadležnim kantonalnim tužilaštvom, rade provjere svih podataka i informacija o osobi koja je svojim vozilom ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić i njenog vozila i policijske pratnje.

Presretanje i ugrožavanje vozila desilo se danas u popodnevnim satima u blizini Olova. Vozilo glavne tužiteljice u pratnji je policijskih vozila sa vidljivim svjetlosnim uređajima i signalima, tako da je isključeno da počinilac nije znao da se radi o osiguranju osobe pod 24-satnom policijskom zaštitom.

Policijski službenici DKPT-a BiH pojačat će mjere zaštite i sigurnosti glavne tužiteljice zbog navedenog događaja, kao i postojanja drugih saznanja i informacija o mogućim ugrožavanjima sigurnosti glavne tužiteljice, koja mogu biti povezana sa radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba