Вијести

ТУЖИЛАШТВО БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ РЕАЛИЗУЈЕ АКЦИЈУ У БОРБИ ПРОТИВ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА КОДНОГ НАЗИВА “WOLF”

16.12.2020. 10:37

Мета акције је 14 осумњичених лица, углавном са подручја Фоче и околине, које су осумњичене да су у другој половини 2020. године вршиле кријумчарење и продају велике количине цигарета без акцизних маркица БиХ, чиме су остварили велику незакониту имовинску корист и нанијели штету буџету Босне и Херцеговине.

ТУЖИЛАШТВО БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ РЕАЛИЗУЈЕ АКЦИЈУ У БОРБИ ПРОТИВ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА КОДНОГ НАЗИВА “WOLF”

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ налази се на терену, гдје координише рад полицијских службеника који учествују у акцији.

У акцији учествује више од 250 полицијских службеника Граничне полиције Босне и Херцеговине и МУП-а Републике Српске.

Претреси се врше на укупно 20 локација, а мета операције је 14 осумњичених лица, углавном са подручја Фоче и околине, која су под истрагом и терете се да су дјелујући као организована група вршила кријумчарење, углавном са подручја Црне Горе у БиХ и даљу дистрибуцију на илегалном тржишту дуванских прерађевина у БиХ, великих количина цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама, како је прописано пореским законодавством Босне и Херцеговине.

Извршење кривичних дјела реализовано је за вријеме пандемије Covid 19 у Босни и Херцеговини.

Према прикупљеним доказима, штета нанесена буџету БиХ је најмање око 400 000 КМ.

Током истраге прикупљени су докази да су осумњичени дјеловали као организована група са јасно подијељеним улогама и задацима у извршењима кривичних дјела.

Осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу који ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba