Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SE SASTALA SA IZASLANSTVOM EUROJUST-a

06.04.2017. 15:08

Potpisivanje sporazuma o suradnji i zajedničke operacije tužitelja iz BiH i zemalja EU su bile središnje teme sastanka.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SE SASTALA SA IZASLANSTVOM EUROJUST-a

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa svojim zamjenicima i suradnicima, sastala se sa izaslanstvom tužitelja i nacionalnih predstavnika iz EUROJUST-a, Asocijacije tužitelja zemalja Europske unije, koji su u studijskoj posjeti BiH.

Na sastanku je v.d. glavnog tužitelja Tadić upoznala kolege iz EU sa radom i rezultatima Tužiteljstva BiH, kao i sa unutarnjim ustrojem institucije i planovima za naredno razdoblje.

S obzirom da je Tužiteljstvo BiH, skupa sa partnerskim institucijama i tužiteljima iz EU, sudjelovala u više zajedničkih međunarodnih operacija u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala, na sastanku je razgovarano o aktivnostima u pravcu potpisivanja sporazuma o suradnji koji će omogućiti lakšu i bržu komunikaciju i provedbu međunarodnih operacija, uz formiranje zajedničkih timova.

Tužitelji Tužiteljstva BiH su u proteklih nekoliko mjeseci sudjelovali u više međunarodnih operacija, skupa sa institucijama Austrije, Njemačke, Hrvatske, Italije, zemalja Beneluxa, a u borbi protiv međunarodnog kriminala koji se odnosio na krijumčarenje oružja, neovlašteni promet opojnim drogama, trgovinu ljudima, cyber kriminal i druga kaznena djela.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba