Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ 3 ЛИЦА ЗБОГ ОМЕТАЊА РАДА ПРАВОСУЂА

27.12.2016. 15:40

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ 3 ЛИЦА ЗБОГ ОМЕТАЊА РАДА ПРАВОСУЂА

1. Хариса Зорнића, званог „Луко“ и „Лутви“, рођеног 1969. године у Рожају, држављанина БиХ и Црне Горе

2. Ениса Мандала, рођеног 1983. године у Скопљу, држављанина БиХ

3. Мурата Ђудерије, званог „Ђуда“, рођеног 1986. године у Фочи, држављанина БиХ

Оптужени се терете да су, заједно са Шемсудином Хоџићем, у намјери да застраше тужитељку у предмету који се водио против Хариса Зорнића (раније се звао Љутвија Дацић), осмислили план и надгледали мјесто становања те реализовали крађу путничког моторног возила „Шкода Октавиа“, власништво супруга тужитељке Тужилаштва БиХ, Диане Кајмаковић.

Након неколико дана, возило су покушали уништити гурнувши га у провалију, међутим, возило је зауставило ниско растиње и терен те је претрпјело знатна оштећења.

Наведено кривично дјело је реализовано 2010. године, када је Харис Зорнић био у притвору, а са намјером застрашивања поступајуће тужитељке ради покушаја исходовања одређених процесних радњи и изласка оптуженог из притвора.

Оптужени се терете да су, кориштењем застрашивања, како би спријечили тужитељку да врши службену дужност у вези с кривичним поступком који се води по Закону БиХ, оштетили туђу ствар чиме су Харис Зорнић и Енис Мандал починили кривично дјело ометања рада правосуђа из члана 241. КЗ БиХ, а Мурат Ђудерија кривично дјело оштећењe туђе ствари из члана 293. КЗ ФБиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba