Вијести

ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК ВАЛЕНТИН ИНЦКО САСТАО СЕ СА В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ГОРДАНОМ ТАДИЋ

22.12.2016. 11:07

Високи представник Валентин Инцко јуче је посјетио Тужилаштво Босне и Херцеговине гдје се састао с вршитељицом дужности главног тужиоца Горданом Тадић и изразио своју пуну подршку правосудним институцијама у њиховим напорима да обезбиједе поштовање владавине права.

ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК ВАЛЕНТИН ИНЦКО САСТАО СЕ СА В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ГОРДАНОМ ТАДИЋ

„У члану 1. Устава БиХ се каже да је Босна и Херцеговина демократска држава која функционише у складу са владавином права. Тужилаштво БиХ, уз Суд БиХ, представља један од основних темеља на којима се заснива владавина права“, рекао је високи представник и додао да, иако је важан сваки суд и свако тужилаштво, државне правосудне институције имају задатак да грађанима пруже увјерење да правда постоји и да нико није изнад закона.

„Суд БиХ и Тужилаштво БиХ су кључне државне институције које осигуравају потпуно поштивање владавине права у БиХ, а и кључни су елемент за потпуно провођење уставних надлежности државе. Порука коју сам данас хтио овдје послати је порука подршке државним правосудним институцијама“, закључио је високи представник Инцко.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba