Вијести

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У САРАЈЕВУ

14.12.2016. 12:53

Осумњичени је под истрагом због почињених ратних злочина над жртвама српске националности током 1992. године на подручју Сарајева.

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У САРАЈЕВУ

По налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине, полицијски службеници SIPA-е су на подручју Сарајева лоцирали и лишили слободе једног осумњиченог, некадашњег припадника Армије РБиХ.

У интересу истраге и наставка активности, тужилаштво неће у овом тренутку објављивати идентитет осумњиченог.

Осумњичени је под истрагом и терети се да је за вријеме рата у БиХ, у својству припадника Армије РБиХ, на подручју Сарајева починио злочине над жртвама српске националности, цивилима и старијим лицима који су остали живјети на подручју града под контролом Армије РБиХ.

Осумњичен је да је, заједно са њему познатим лицима, на подручју насеља Алипашино Поље и других сарајевских насеља, вршио незаконите претресе и лишења слободе цивила српске националности, мушкараца и жена различите животне доби, које су незаконито затворили у импровизованом затвору на подручју насеља Алипашино Поље и другим објектима на подручју општине Нови Град.

Истрага у овом предмету се односи на убиства, незаконито затварање, силовање, мучење и нечовјечно поступање са жртвама.  

Осумњичени ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу који ће га испитати и након тога донијети одлуку о даљим активностима у складу са законом.

Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba