Вијести

МЛАЂЕН КЕКЕРОВИЋ (1968) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА ФИНАНСИЈСКИ КРИМИНАЛ. ПРИХВАТИО КАЗНУ ЗАТВОРА У ТРАЈАЊУ ОД 10 ГОДИНА И ОДУЗИМАЊЕ НЕЗАКОНИТЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ У ИЗНОСУ ОД ОКО 4 МИЛИОНА КМ

04.09.2015. 15:42

Ово је највећа предвиђена казна у предметима финансијског криминала и признање кривице које ће помоћи у процесуирању више предмета вишемилионског финансијског криминала.

МЛАЂЕН КЕКЕРОВИЋ (1968) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА ФИНАНСИЈСКИ КРИМИНАЛ. ПРИХВАТИО КАЗНУ ЗАТВОРА У ТРАЈАЊУ ОД 10 ГОДИНА И ОДУЗИМАЊЕ НЕЗАКОНИТЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ У ИЗНОСУ ОД ОКО 4 МИЛИОНА КМ

Споразумом о признању кривице, оптужени Кекеровић Млађен, рођен 15.02.1968. године у Котор Вароши, у потпуности признаје извршење кривичних дјела организираног криминала, порезне утаје, прања новца, царинске преваре, спречавања доказивања, скидања или повреде службеног печата и тешке крађе за која га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

У складу са споразумом, за оптуженог Кекеровића предвиђена је јединствена казна затвора у трајању од 10 година, као и одузимање вишемилионске незаконите имовинске користи у износу од 4.041.109 КМ.

Такође, споразумно признање склопила су и предузећа „МБ Кекеровић“ д.о.о. Лакташи и „Тргопромет Драган“ д.о.о Лакташи, чији је Кекеровић овлаштени заступник.

Овим споразумним признањем предвиђена је највећа казна у области финансијског криминала у постдејтонској БиХ, те ће ово признање помоћи процесуирању већег броја предмета вишемилионског криминала, који су у директној или индиректној вези са наведеним предузећем.

На овај начин у буџет државе Босне и Херцеговине вратиће се износ од око 4 милиона КМ.

Процесуирањем предмета финансијског криминала на којима ради Тужилаштво БиХ постиже се боља финансијска дисциплина и наплата пореза, што резултира повећањем наплате ПДВ у протеклом периоду.

Тужилаштво БиХ наставља интензивно процесуирање предмета финансијског криминала, јер се овим кривичним дјелима наноси штета буџету наше земље и свим грађанима.

У том процесу неће бити недодирљивих и више пута смо показали одлучност у процесуирању најтежих облика организираног и финансијског криминала.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba