Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ И СЕКТОРА ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ РАТНИХ ЗЛОЧИНА У SIPA-и

04.09.2015. 09:45

У Тужилаштву БиХ одржан је успјешан радни састанак званичника Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ и Сектора за истраживање ратних злочина и кривичних дјела кажњивих по међународном хуманитарном праву из Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA).

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ И СЕКТОРА ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ РАТНИХ ЗЛОЧИНА У SIPA-и

На састанку су руководиоци Посебног одјела за ратне злочине са полицијским званичницима договарали активности за што ефикасније провођење истражних радњи и лишења слободе осумњичених за ратне злочине.

Разговарано је и о модалитетима што ефикаснијег проналаска лица која се скривају или су недоступна правосуђу, а осумњичена су за ратне злочине и тешка кршења међународног хуманитарног права.

Тужилаштво БиХ и SIPA имају врло интензивну и добру сарадњу у процесуирању предмета ратних злочина. У протеклом периоду реализовано је више стотина радних активности које су укључивале проналазак и лишење слободе осумњичених у свим крајевима БиХ, провођење истражних радњи и прикупљање доказа, проналазак и идентификовање жртава и свједока ратних злочина и других полицијских и тужилачких активности.

Интензивна сарадња наставља се и у наредном периоду са циљем откривања и процесуирања што већег броја лица осумњичених за ратне злочине и тешка кршења међународног хуманитарног права.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba