Вијести

ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВОЈИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН У МЈЕСТУ ТУКОВИ КОД ПРИЈЕДОРА

17.06.2015. 15:07

По налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине, полицијски службеници SIPA-е, рано јутрос су на подручју Приједора лишили слободе осумњичене:

ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВОЈИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН У МЈЕСТУ ТУКОВИ КОД ПРИЈЕДОРА

1. Радаковић Милорада, зв. „Србо“, рођеног 10.08.1962. године у Санском Мосту, држављанина БиХ

2. Пејић Горана, зв. „Ледени“ рођеног 31.01.1965. године у Приједору, држављанина БиХ.

Осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичени су да су у мјесецу јуну 1992.г., у оквиру широког и систематичног напада усмјереног против цивилног становништва бошњачке и хрватске националности на подручју Приједора, починили ратни злочин над жртвама хрватске националности на подручју мјеста Тукови у општини Приједор.

Они се терете да су као припадници полицијских и војних формација, дана 13.06.1992. године, дошли у мјесто Тукови, гдје су на аутоматско оружје намонтирали пригушиваче, те дошли до куће цивила хрватске националности, породице Ећимовић, у којој се налазило пет цивила и двоје малољетне дјеце, након чега су ушли у кућу и рафалном паљбом више десетина метака из ватреног оружја усмртили 5 цивила хрватске националности, док се двоје дјеце успјело спасити и побјећи из куће.

Осумњичени су под истрагом да су починили кривично дјело злочини против човјечности из члана 172. КЗ БиХ.

Током дана осумњичени ће бити довезени и предати поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ који ће испитати осумњичене, након чега ће донијети одлуку о подношењу приједлога за одређивање притвора или мјера забране у складу са законом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba